KTM Owners Forum banner

Przełącznik 300 TPI 'Mapa'

1 reading
38K views 42 replies 18 participants last post by  TQRS  
#1 ·
Wpłaciłem zaliczkę na 'normalny' 300 EXC TPI, ponieważ nie mogę znaleźć 6 Days.

Powinien tu być za dwa tygodnie.

Czy przełącznik 'map' jest wart montażu? Wiem, że zmienia tylko zapłon, a nie 'mapę'. W moim starym 300EXC z 2008 roku prawie nie było widać różnicy.

Czy ktoś wie, czy jest jakaś zauważalna różnica między dwoma ustawieniami?

#3 ·
:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

#4 ·
Wpłaciłem zaliczkę na 'normalny' 300 EXC TPI, ponieważ nie mogę znaleźć 6 Days.

Powinien tu być za dwa tygodnie.

Czy przełącznik 'map' jest wart montażu? Wiem, że zmienia tylko zapłon, a nie 'mapę'. W moim starym 300EXC z 2008 roku prawie nie można było zauważyć różnicy.

Czy ktoś wie, czy jest jakaś zauważalna różnica między dwoma ustawieniami?
Jeśli to model z 2018 roku, zmienia tylko między dwiema krzywymi zapłonu. Moim zdaniem nie warto kupować.

W 2019 jest inaczej, zmienia między mapami zamiast krzywymi zapłonu.

#17 ·
Mam przełącznik map na moim 19 .... niewiele informacji, ponieważ zrobiłem tylko 1,5 godziny, a potem pojechałem na wakacje ... nie ruszyłem przełącznika ... Wrócę z informacją zwrotną ....... D3 załadowało najnowsze mapy itp. i zamontowało przełącznik powerparts za 70 funtów

#18 ·
Mam przełącznik map na moim 19 .... niewiele informacji, ponieważ zrobiłem tylko 1,5 godziny, a potem pojechałem na wakacje ... nie ruszyłem przełącznika ... Wrócę z informacją zwrotną .......
D3 załadowało najnowsze mapy itp. i zamontowało przełącznik powerparts za 70 funtów
Dzięki. Czekam z niecierpliwością, aby zobaczyć, co myślisz.

Jak będę "wiedział", która wersja mapy jest w ECU, mój motocykl pochodzi z Premier bikes, ale w tej chwili jest jeszcze w Austrii, mam nadzieję, że dotrze do nich pod koniec przyszłego tygodnia lub na początku następnego tygodnia.

Czy te, które wychodzą z fabryki w tym tygodniu, nie będą załadowane najnowszą mapą, czy to tylko pobożne życzenie??

#26 ·
No to lecimy, dostałem to od dealera KTM/HQV. 2019 TPI 300 mogą mieć zainstalowane dwie mapy, które można zmienić za pomocą przełącznika map. To samo dotyczy 2019 HQV.

Steveman.

Dzięki za info, teraz załatwię przełącznik map.

Nie sądzę, żebyś miał zdjęcie całej tej strony?

W powyższym akapicie myślę, że opisana jest mapa sportowa, ale chciałbym przeczytać całość, jeśli to możliwe?

#23 ·
Wygląda tak samo jak 18. Mam załadowane Sports 08. Gdybym miał przełącznik map i ustawił go na 2 lub wyciągnął wtyczkę, dostałbym krzywą zapłonu 07, ale zachowałbym wszystkie inne mapowania 08. Mapa 08 jest naprawdę ładna. To nie jest tak, że „zamierzam ci wyrwać ręce”.

#29 ·
Nie można załadować 2 map do ECU. Będziesz miał jedną mapę załadowaną, a przełącznik map będzie działał dokładnie tak samo jak w poprzednich latach.

Więc pełne ustawienie mocy w pozycji jeden lub obwód zamknięty i łagodniejsze ustawienie mocy w pozycji 2 lub obwód otwarty
Jak nasze stare, zabytkowe rowery z gaźnikami

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#33 ·
Jeśli modele z 2019 roku mają dwie mapy, oznacza to, że muszą mieć zupełnie nowy ECU. Myślę, że zostałoby to wspomniane, gdy wymieniali aktualizacje na rok 2019.
Nie mogłem dostać strony od dealera. W każdym razie, to jest to, co powiedział i może się mylić. Ale jeśli tak, to jak rozumiesz to, co jest napisane powyżej w instrukcji obsługi?

#41 ·
Na Walijczyku przełączałem się między mapą 1 i 2 na mojej 300....mam załadowaną mapę sportowego motocykla wyścigowego. Czy poczułem dużą różnicę....tak, wystarczającą, aby uspokoić motocykl na bardziej ciasnym teście / kiedy trochę bardziej się zmęczyłem, lub podczas kontroli chciałem oszczędzać energię, więc dla mnie 100% warte posiadania