Jaki rozmiar przedniej opony wolisz i dlaczego?
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Wygląda na to, że marnuję czas kręcąc się z tyłu za zawodnikami klubowymi (ooo err)... Powinienem jeździć WEC!Unless you are a WEC rider you would not be able to tell the difference 👍
Którykolwiek rozmiar pasuje do pianki, którą właśnie kupiłem, serio, mam wybór rozmiarów opon i znajduję oponę, do której pasuje pianka, ponieważ rozmiary pianek są bardzo różne, to jak wybieranie i mieszanie, wcześniej zamieściłem zdjęcia pianek, które powinny być takie same, ale niewidomy na galopującym koniu we mgle mógłby zobaczyć, że znacznie różnią się rozmiarem.Jaki rozmiar przedniej opony wolisz i dlaczego?
Pozdrowienia
Całkowicie się zgadzam. Ale posiadanie motocykla, który jest dobrze ustawiony dla większości tego, co jeździsz (to zawsze kompromis), jest dobrym punktem wyjścia - stąd wybór przedniej opony - trzymam się 90/100, ponieważ 90% mojej jazdy to korzeniste/skaliste/śliskie techniczne jazdy - i w tym robi to różnicę. To samo z mousse/tubliss. Używam tubliss, ponieważ 4-6psi z tyłu robi znacznie większą różnicę niż usunięcie niewielkiego ryzyka/wpływu przebicia. Jeśli miałbym jechać w rajdzie, to mousse są biletem.Jestem w pełni świadomy, że mógłbym lepiej ustawić motocykl dla małego fragmentu toru, ale każdy, kto jeździł prawdziwym enduro, a zwłaszcza rajdem, będzie wiedział, że można pędzić po leśnej drodze (wszystko, co Lee kiedykolwiek robi), a następnie na odcinku toru, który wygląda tak, jakby powinien być w ekstremalnym enduro przez bagna, nad drzewami, dużymi wzgórzami, i tak dalej. Zazwyczaj nie wiesz, co jest za następnym zakrętem, uwierz mi, zrobiłem kilka. Dużo łatwiej jest kierowcy przesunąć swój lardy tyłek wokół motocykla, aby działał na wszystkim, co pojawia się przed nim i z tym, co ma pod sobą.
Powracając do tematu, to samo dotyczy opon, bez względu na to, co masz zamontowane, będą odcinki trasy, które nie są najlepiej dopasowane do tego, co masz zamontowane, bardzo ważne jest, aby mousse dobrze i ciasno pasował do opony, dlatego mówię, że wybieram rozmiar opony na podstawie mousse, ostatnią rzeczą, której chcesz, jest luźny mousse, który pęka i pozwala oponie zejść z obręczy, możesz utknąć na wiele godzin lub na noc.
Dla rozmiaru opon i dopasowania łosia? [emoji85]I wtedy oczywiście zależy to od tego, co mierzy producent, prawda?
Czy jest emoji 'kaczka - nadlatujący ogień przeciwlotniczy!'?
Kilka prostych pomiarów (dokładniejszych niż butelka z wodąJestem taki sam jak ty, Smiler. Używam pianek od dwóch lat, więc nie mam pojęcia, o czym tak naprawdę mówi Lee, poza tym, że znowu się myli. Ja też miałem ochotę na zmianę. Teraz nie ma już tak dużej przyczepności, ale nie mogę też mieć przebicia na koniec wyścigu, którego nigdy nie miałem z Tubliss. Pianki są jednak proste. Kup. Dopasuj. Jedź. Są jednak drogie.
Po prostu nie rozumiem, dlaczego ludzie nie mogą odczuwać różnic, czy to opony, pianki, przełożenia, klocki hamulcowe czy coś takiego jak kierownice. Zdecydowanie poprawiają Twój komfort lub pewność siebie, nawet jeśli jesteś z tyłu. Założyłbym się, że znalezienie ulepszeń jest jeszcze ważniejsze dla wolniejszego jeźdźca. Sprawi, że będą bezpieczniejsi i bardziej pewni siebie i pozwolą im odkrywać lepszą technikę itp. Szybcy faceci wydają się być w stanie używać wszystkiego.
Z pewnością nie przyjąłbym żadnej rady od kogoś, kto chętnie używa dobrze zepsutej rury widelca.