Standardowe widelce OEM WP Apex z 2020 roku - jakiego oleju do widelców użyłeś?
Instrukcja warsztatowa podaje: SAE4 48601166S1 (prawdopodobnie WP)
Możesz kupić ten olej do widelców KTM, ALE... tylko w ilościach 5 litrów! (£100+)
BADANIA...
- oznaczenie SAE4 jest bez znaczenia, nie ma standardu SAE / W dla oleju do widelców. Jedna marka oleju do widelców 4W ma różne wartości lepkości (cSt) w porównaniu do innej marki 4W!
- uwierz mi... nie ma danych na temat oleju OEM, tj. brak danych dotyczących lepkości 🤬
Moje zawieszenie zostało dla mnie ustawione i jestem zadowolony...
WSKAZÓWKA: Wyszukaj w Google "wykres lepkości oleju do widelców motocyklowych" ;-)
...to świetne źródło:
motoiservices.com
...
Instrukcja warsztatowa podaje: SAE4 48601166S1 (prawdopodobnie WP)
Możesz kupić ten olej do widelców KTM, ALE... tylko w ilościach 5 litrów! (£100+)
BADANIA...
- oznaczenie SAE4 jest bez znaczenia, nie ma standardu SAE / W dla oleju do widelców. Jedna marka oleju do widelców 4W ma różne wartości lepkości (cSt) w porównaniu do innej marki 4W!
- uwierz mi... nie ma danych na temat oleju OEM, tj. brak danych dotyczących lepkości 🤬
Moje zawieszenie zostało dla mnie ustawione i jestem zadowolony...
- niewielka zmiana wartości lepkości będzie wymagała ponownego dostrojenia ustawień widelców
- większa zmienność może nie być w stanie zrekompensować dostrojenia ustawień
WSKAZÓWKA: Wyszukaj w Google "wykres lepkości oleju do widelców motocyklowych" ;-)
...to świetne źródło:

Suspension oil weight chart - Motorcycle Integral Services
This is our front forks/shock absorbers oil weight chart. Find out your equivalent oil.