W zeszłym roku miałem duże problemy z pompą paliwa w moim SDR z 2018 roku, szczegółowo opisane w tym wątku - Ostatecznie wszystko sprowadziło się do tego, że zamontowałem akumulator litowy po tym, jak oryginalny odmówił posłuszeństwa. Krążyłem w kółko, próbując znaleźć przyczynę komunikatów "Awaria pompy paliwa" i wyłączania się silnika, zanim w końcu zamontowałem konwencjonalny akumulator i zobaczyłem koniec problemu. W tym roku zacząłem dostawać ten sam komunikat na desce rozdzielczej, tylko że motocykl działał dobrze, a komunikat znikał sam. Mądrze (ha!) zdecydowałem się to zignorować, ponieważ nigdy do niczego nie prowadziło. W minioną sobotę poprowadziłem kilku znajomych na przejażdżkę z Hampshire do mojego starego placu zabaw w Midlands (nie mówiąc gdzie), i od samego początku dostawałem ten sam komunikat z irytującą częstotliwością, ale bez wpływu na motocykl... aż między Daventry i Banbury zatrzymałem się, żebyśmy mogli pozwolić ostatniemu kierowcy w grupie dołączyć, a motocykl nie pracował na biegu jałowym czysto, prawie jakby ssanie było wciąż lekko włączone. 8 mil dalej jest już o wiele gorzej i nadal się pogarsza, ostatecznie czując się jak ograniczony 125. Kierowca jadący za mną poczuł bardzo bogatą mieszankę i było to niebezpieczne, potrzebowałem sporo gazu na 2. biegu, żeby utrzymać 30 mil na godzinę - gdyby nagle się oczyściło, byłoby flip city
, więc odwołałem to i wysłałem resztę w drogę, podczas gdy ja zostałem odwieziony do domu w furgonetce. Po zeszłorocznej historii i kupnie pompy paliwa Quantum, żeby spróbować naprawić problem, wciąż miałem oryginalną pompę, więc w niedzielę powtórzyłem procedurę i zamieniłem Quantum na oryginalną, złożyłem wszystko z powrotem i.... nada, ten sam scenariusz; odpala się ok, ale szorstko jak cholera, strzela i trzaska... czas na diagnostykę u dealera. Zadzwoniłem wczoraj (poniedziałek) do Premier Bikes i najwcześniejszy termin, kiedy mogli wziąć motocykl do warsztatu, to 12 sierpnia FFS - najwyraźniej tak wielu dealerów się zamknęło, że są teraz jedynym dealerem KTM między Portsmouth i Bristol. Na szczęście mają małą szczelinę po południu 3 lipca, kiedy mogę zrobić kontrolę diagnostyczną, która, mam nadzieję, powie mi więcej niż "Awaria pompy paliwa". Obserwujcie ten wątek... 🤞